enru
Aktív részvétel
2006-12-13 14:39:41
“A Ház” – Fiatalok klubja az egyesült Európáért
A Klub több mint tizenegy éve foglalkozik iskolán kívüli programok szervezésével. A mintegy 400 taggal bíró civil szervezet legfőbb célja az, hogy támogassa az Egyesült Európa gondolatát, Lettország Európai Uniós integrálódását, és segítse a demokrácia, tolerancia és az emberi jogok megszilárdulását.
A Klub a fiatalok szerepét erősíti az Egyesült Európai gondolat megvalósításában és tájékoztat az európai szervezetekről (Európai Unió, Európa Tanács), európai értékekről, történelemről, szokásokról, politikai és társadalmi folyamatokról, életstílusról. A szervezet egy toleránsabb, nyitottabb, jobban tájékozott és jól képzett társadalom építésén dolgozik Lettországban.

A Klub is részt vesz a lettországi fiatalok nem-formális nevelésében. Az iskolán kívüli tevékenységekben való részvétel segít megváltoztatni a fiatalok attitűdjeit, és segíti, hogy stabil értékrendszerrel bíró aktív állampolgárokká váljanak. Az egyik leghatékonyabb nevelési módszer, hogy a fiatalok a saját tapasztalataikon keresztül tanuljanak, és értsenek meg fontos kérdéseket.

Az európai értékek közvetítése mellett a Klub egyik prioritása a fiatalok választási és politikai kultúrájának fejlesztése. A szervezet hagyományos teadélutánjain a fiatalok a meghívott vendégekkel, közéleti személyiségekkel közösen vitatnak meg aktuális témákat (például korrupció Lettországban). A tapasztalati tanulás jegyében több nyári tábort, tréninget, nemzetközi találkozót, választási megfigyelést is szerveztek.

http://www.klubsmaja.lv/